piektdiena, 2009. gada 1. maijs

Buda un Pešta

Viena no manām mīļākajām, ja ne pati mīļākā, pilsēta, ko līdz šim esmu apmeklējusi. (tam gan, protams, ir dažādi iemesli:)hahaha...)Kaut gan San Francisko tomēr laikam Budapešta nepārspēj!
2 miljonu pilsēta ar plašam ielā, lieliem parkiem un vecāko metro Eiropā. Budapeštu veido 2 daļas- vecākā jeb Budas daļa un jaunākā Peštas daļa, ko savieno vairāki tilti. Vēlās vakara stundās paveras vienkārši neatkārtojams skats no tiltiem uz abām pilsētas daļām - izgaismoto Ungārijas parlamenta ēku Peštas pusē un pili Budas pusē.
Budas daļa ir skaista, parkiem klāta un kalnaina...ir vērts veltīt pilnu dienu šīs puses izpētei, jo noteikti laikā jāierēķina daudzās atpūtas vietas un soliņi uz kuriem nogurušās kājas pūtināt. Peštas puse savukārt aizrauj ar savu lielpilsētas izjūtu, veikaliem un mazām ielas kafejnīcām. Budapeštas lielais tirgus atgādina Rīgas centrāltirgu tikai atstāj daudz tīrāku un sakoptāku iespaidu...un ir daudz mazāks un uz tūristiem orientēts. Un kur vēl labāk nobaudīt tradicionālo ungāru ēdienu lagošu (eļļā cepta, taukaina maizes pankūka ar krējumu un sieru vai jeb ko citu, ko sirds kāro- neveselīgi un garšīgi un tikai 1 eiro!:))!
Un kur nu bez slavenajiem Budapeštas termālajiem baseiniem un vannām! nevaru iedomāties lieliskāku veidu kā pavadīt dienu- siltā baseinā un sauļojoties:)Satriecoši...vecas ungārietes nekautrējas izrādīt savus dotumus un veci ungāru kungi, sēžot baseinā, spēlē šahu...
Vislabākais, ka aizbēgt no pilsētas burzmas ir ļoti vienkārši- 10 minūšu gājiens un es atrodos uz salas Danubes vidū, kur ir tikai pāris kafejnīcas un parki!Cilvēki sauļojas, spēlē futbolu un daži rūpējas par Ungārijas demogrāfisko pieaugumu!:)
Un es, protams, vēl neesmu pieminējusi satriecošās ballītes...ir sajūta, ka ikviens bārs un klubs Budapeštā ir ar īpašu atmosfēru, savu rozīnīti un izceļas ar kaut ko īpašu.
Jā, Budapešta noteikti paliks atmiņā un priecājos, ka būs iespēja atgriezties!:)

3 komentāri:

  1. bet man likās, ka tu lielākoties ar vecāka gada gājuma ceļotājiem braukā-- kā tev tā visās vietās izdodas pa bāriem izskriet? ;-)

    AtbildētDzēst
  2. Tad, kad vecie iet čučēt, Annītei sākās otrā elpa! =D

    AtbildētDzēst
  3. kur ir nākošais ieraksts? nevaru sagaidīt...

    AtbildētDzēst