piektdiena, 2009. gada 24. aprīlis

Road to Budapest

Tātad...tik sen neko neesmu rakstījusi!!!Bet patiešām nav bijis laika- tik daudz jaunu iespaidu, izjūtu un domu. Un tam visam pa virsu vēl jāmācās un jāstrādā!:)
Pēdējais ieraksts ir par Vīni...no Vīnes devāmies uz Českij Krumlov- mazu pilsētiņu Čehijā ar lieliski saglabājušos pili un vecpilsētu no 14. gadsimta. Pilsētiņa pamatoti ir iekļauta UNESCO aizsargājamo vietu sarakstā! Pilsētiņa maza ar daudz līkumotām, šaurām, bruģētām ieliņām, upi, kas tek cauri pilsētiņas centram un lieliskām āra kafejnīcām upes krastos. Cilvēki draudzīgi un atsaucīgi- gan vietējie, gan pilsētas viesi bauda mierīgas pēcpusdienas un vietējo brūvējumu. Českij Krumlov lepojas ar savu vietējo alus darītavu un tās gatavoto tumšo alu- nemaz ar nav slikts!:)Patiesībā var gandrīz ar Brengulīti salīdzināt!Un blakus pilsētā tiek gatavots īstais un vienīgais Budweiser, kas ir šī vārda cienīgs!:)Budvar alus darītavai vēl joprojām ir konflikts ar amerikāņu alus darītavu, kas arī izmanto Budweiser vārdu, bet tās gatavotais alus negaršo ne uz pusi tik labi, cik Čehijā gatavotais. Tā nu baudu vietējo brūvējumu, dodos izbraukumā ar riteņiem, braucu ar laivu pa upi un sauļoju savas baltās kājas, un vienkārši baudu šīs senās pilsētiņas maģisko burvību. Iespējams pat, ka varu piešķirt šai vietai pirmo vietu savā līdz šim baudāmāko vietu sarakstā!:)
Tālāk ceļš ved uz Prāgu...pēc Prāgā pavadītās apmācību nedēļas sajūta tāda kā atgriežoties mājās!Zināmas visas labākās vietas, ielas un viss pārējais. Baudu divas principā brīvas dienas, satiekos ar kolēģiem, kas ir pilsētā tajā pašā laikā un vienkārši atpūšos!
No Prāgas rīta agrumā dodamies uz Teplice nad Metuji- mazu, melnu punktu uz kartes, kas ievērojams ar to, ka tam blakus atrodas satriecoši skaists dabas parks ar milzīgiem, dabiskiem akmens veidojumiem. Ceļš uz turieni interesants ar to, ka mans uzdevums ir nogādāt grupu galamērķī- un, protams, ka es nezināju, ka Čehijā ir divas Teplices(katra savā valsts malā)un esmu nopirkusi biļeti uz nepareizo!:)bet viss beidzas laimīgi un varam doties baudīt dabu un 3 stundas garu pastaigu dabas parkā!:)
Teplice- Krakova!Prieks atgriezties- divas ar pusi dienas Krakovā no kurām 2 varu pavadīt pati pēc saviem ieskatiem (tas nozīmē, ka nav obligāti jātiekas ar grupu, ja negribu). Laiku pavadu lasot un mācoties daudz un jaunu informāciju par vietām, kurās jau esam bijuši un vietām uz kurām vēl dosimies (gan ar šo grupu, gan manām nākošajām grupām!)un vakarā dodos uz Nathan`s Villa hosteli, uz bārbekjū ar paziņām, ko ieguvu iepriekšējā reizē, kad biju Krakovā.
Tālāk seko Tatri...satriecoši skaistas ainavas un daudz svaiga gaisa!:)Dodamies pārgājienā kalnos- paredzēts nopietns pārgājiens aptuveni 3km augstumā, bet tā kā kalnos vēl ļoti daudz sniega, nākas samierināties ar vieglāku, bet ne mazāk skaistu pārgājiena maršrutu.
Un tagad esmu nonākusi līdz Budapeštai. Mans apmācību brauciens ir principā beidzies- vēl pēdējās vakariņas kopā ar grupu šovakar, rīt jāpabeidz visas administratīvās lietas un tad oficiāli viss ir beidzies!
Taisos uzkavēties pāris dienas Budapeštā, tad aizbraukt līdz Bratislavai un tad uz Vīni, lai sāktu pati savu pirmo braucienu un satiktu savu pirmo grupu!:)
Laikam jau man tev patiesi jāpasakās, ja esi izlasījis šo ierakstu līdz beigām...diezgan garš sanāca, bet cerams, ka tādēļ ne mazāk interesants:)

1 komentārs:

  1. Es jau pat drusku sāku brīnīties, kā tu visus tos jaunos cilvēkus spēj atcerēties. Izklausās, ka katrā valstī ir kāds jauns paziņu bariņš, ar kuriem var satikties, tad vēl būs savas grupas... Vīiiiu!
    Un izklausās jau drusku, ka brīžiem esi gandrīz vai pasakā!

    Buč!

    AtbildētDzēst